Brad-Crișcior

Brad-Crișcior

O incursiune prin pitorescul Apusenilor

Bine ați venit la Mocănițele Apusenilor, o bijuterie a căilor ferate de munte care vă poartă într-o călătorie fascinantă prin inima naturii sălbatice a României. Situată într-unul dintre cele mai pitorești colțuri ale țării, Mocănița oferă o incursiune în timp, revelând tradițiile și cultura mocănească într-un mod unic.

Alăturați-vă nouă și vă invităm să vă bucurați de farmecul autentic al Mocăniței din Munții Apuseni. O călătorie cu mocănița va fi cu siguranță o experiență memorabilă, în care veți descoperi autenticitatea și frumusețea acestei regiuni unice din România.

 

Linia Brad- Crișcior

Prima linie a societății noastre a fost linia Brad – Criscior. Aceasta linie a fost construită în anul 1907 pentru transportul cărbunelui către Uzina Electrică, de la Mina Barza și a fost utilizată pentru acest scop până în anul 1998. Incepand cu 2001, linia este valorificată în scop turistic. În fiecare an, înainte de Crăciun, de Paște și de zilele Bradului, circulă spre bucuria oamenilor.

 

Mocănița străbate cei şapte kilometri ai traseului dintre localitățile Brad şi Crişcior, iar plimbarea durează aproximativ 45 de minute, pentru că bătrânul tren, vechi de mai bine de 100 de ani, circulă cu o viteză de circa 15 kilometri la oră.

Sezonul 2023

În fiecare sâmbătă și duminică

8 iulie – 10 septembrie

Plecări Gara Crișcior

11:00; 13:00; 15:00

*Durata Brad-Crișcior și retur ~ 45 min.

Plecări Gara Brad

12:00; 14:00; 16:00

*cursa de la 16:00 nu are retur

Tarife

Adulți: 25 lei dus-întors

Copii: 15 lei dus-întors

De luni până vineri facem o cursă de la ora 15:00, în cazul în care avem până în ora 12 minim 30 de rezervări online.

Pasagerii care au făcut rezervare primesc până la ora 12 răspuns telefonic dacă se ține cursa sau nu.

*În acest sezon, din motive tehnice, trenurile vor fi tractate de locomotive diesel.

Nu există rezervări disponibile
Se încarcă...